sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Voittajanäyttelyviikonloppu Messukeskuksessa. Tunnelmaa ja koiria riitti. Ja aivan erityisen kivaa oli tavata taas monta tuttua pitkästä aikaa ja vaihtaa kuulumisia.

Nyt on kuitenkin pakko purputtaa ihan vain oma henkilökohtainen mielipide, että niin mahtavia näyttelyitä kuin Kennelliittomme osaakin järjestää, ei tämä kombo varsinaisten näyttelyiden ja pentunäyttelyiden kanssa toimi. Glennit yhtenä monesta rodusta olivat päällekäin kehissä kummassakin näyttelyssä, eikä omistajilla, handlereillä tai katsojilla ollut mitään mahdollisuutta nähdä kaikkea mitä olisi halunnut. Itse olin tällä kertaa ilmoittautunut vain pentunäyttelyyn, koska pelkäsin aikataulujen olevan juuri näin. Mutta olisin kyllä mielelläni katsonut varsinaisen näyttelynkin siitä huolimatta, nyt se ei ollut mahdollista säntäilemättä edes takaisin kerroksista toiseen kamalassa tungoksessa. Minusta pentujen arvostelu ennen varsinaista näyttelyä olisi näyttelyihin osallistuvia palveleva muutos ja varmaan lisäsi koiramääriä ennestään. Ei varmaan ole yhtään tiettyä rotua katsomaan tullutta näyttelykävijää tai näyttelyyn koiransa kanssa tullutta osallistujaa, joka ei todella haluaisi katsoa kaikkia kehiä samassa paikassa.

Susamuruista mukana pentunäyttelyissä oli molempina päivinä Aamu ja Nana.

Helsinki Voittaja Puppy Show; tuomarina Paula Valakari

Nana aka Susamurun Kipinän Hetki
"Erittäin hyvä rotutyyppi. Pitkä ja vahva pää Hyvä kaula ja eturinta. Hyvin kehittynyt runko, turhan pitkä lanneosa. Hyvä karhea karva. hyvin kulmautunut takaa. Hyvä häntä ja ylälinja. Vaivattomat liikkeet."
PEN 7-8 kk, luokka sij. 2

Aamu aka Susamurun Ylös Ja Eteenpäin
"Erittäin hyvä rotutyyppi. Viehättävä pää ja ilme, hyvä kaula ja eturinta. Hyvät rungon mittasuhteet. Hyvä ylälinja, riittävästi kulmautunut takaa. Hyvä häntä. Vaivattomat liikkeet"
PEN 7-8 kk, luokka sij. 1, KP, PNP 2

Voittaja Puppy Show; tuomari Marjatta Pylvänen-Suorsa

Nana
"Riittävä luustoinen, hieman pitkä runkoinen narttu. Hyvät pään linjat. Hyvät korvat. Vahva kuono osa. Hyvä kaula ja selkä. Pitkä lanne. Riittävä rungon syvyys. Vahvat raajat, tiiviit käpälät, Saisi liikkua rauhallisemmin. Vaihtaa karvapeitettä."
luokkasij. 3

AamuHyvät mittasuhteet. Riittävä luusto. Hyvä pään pituus. Riittävä kallon leveys- ja kuonon vahvuus. Hyvät silmät ja korvat. Vahva kaula. Tasaisesti kohoava ylälinja. Hyvä rungon syvyys. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Tiiviit käpälät. Liikkuu hyvin takaa ja edestä. Tasapainoinen sivuliike. Hyvä häntä liikkeessä."


Nana 
(video Mari Hyvönen)

Aamu
(video Mari Hyvönen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti